2011. március 7., hétfő

Pályaválasztás: legyél te is európai képviselő! (folytatás)

A 24 karátos birodalmi parlament... néhány unatkozó 24 karátos képviselővel.
Európai képviselőnek lenni jó! Sok minden már olyan bizonytalan kis életünkben, mint a kóborkutya vacsorája, de egy dolog biztos: európai képviselőnek lenni jóóó! Nem győzöm javasolni a szakmát mindazoknak, akik számára gondot jelent a pályaválasztás. Láttuk már, hogy az EP képviselő fizetése egészen tűrhető (havi 2 millió és valamennyi rongyos forint), 5 millió és valamennyi juttatással titkársági költségekre, 5 év kemény munka után pedig lehet nyugdíjba vonulni egy szimpi kis 100 milliós batyuval. Az sem elhanyagolható teljesen, hogy nem kötelező megjelenni a munkahelyen (katt a képre...), ahol természetesen nincs „teljesítmény kötelezettség” és amennyiben a derék képviselő mégis méltóztatna befáradni a fényűző EU parlamenti palotába, onnan bármikor nyugodtan kisétálhat, ha például hírtelen fáradságot érezne. Ha valaki ezután sem tudja eldönteni, hogy van-e kedve európai képviselő lenni, talán segíthet a következő örömhír.

Az idén nem csak a képviselők havi juttatása emelkedett több mint 400 ezer forinttal (ami végre meghaladja a havi 5 milliót), hanem növekedett az éves keret is, amiből a képviselő elkényesztetheti magát a kimerítő munka után. Ugyanis, immár közel egy milliárd forint az a -tavaly még csak 700 milliós- évi keret, amiből a képviselő és családtagjai egészségügyi és fitnessz szolgáltatásokat igényelhetnek. Létezik az EP képviselők számára egy „Practical Guide to the Reimbursement of Medical Expenses” (vagyis „gyakorlati útmutató az egészségügyi költségek visszatérítéséhez”), amely bizalmas dokumentumnak számított ameddig most ki nem borította a bilit egy brit nemzeti képviselő. Eszerint, az EP képviselők és hozzátartozóik olyan szolgáltatásokat vehetnek igénybe grátisz, mint: plasztikai sebészet, fogyasztó, alakformáló és fiatalító kezelések, „limfatikus drenázsok” (méregtelenítő masszázsok) vagy akár termálfürdő látogatások. Emellett –sírni vagy nevetni?- a női képviselő férje számára az impotencia kezelése, valamint a Viagra költségei is téríthetők…

Vajon még hány ilyen titkos EP költségvetési keretek léteznek különböző exotikus természetbeli juttatásokra? Bizonyára van még, hiszen például nemrég arra is fény derült, hogy 2009-ben közel egy milliárd forintba került az európai adófizetőnek az EP képviselők számára bérelt brüsszelli limuzinok. Van-e egyáltalán valami Brüsszelben, amit az EP képviselőnek a keservesen megkeresett gázsiből (jelenleg havi 2 millió és valamennyi) kell fizetnie és nem plusz juttatás formában kap meg? Hát nem egy csodavilágban élünk? Legalábbis persze, ami az EP képviselőket illeti.

13 megjegyzés:

  1. Róma, az összeomlás előtt.

    TT

    VálaszTörlés
  2. TT, Róma azzal a különbséggel, hogy az EU birodalom megkerülve a fénykort egyenesen az összeomlásnál kezdi. Sajnos Magyarországon még sokan azt hiszik, hogy valami jót várhatunk ettől a költséges vízfejtől. Ez jócskán hozzájárul ahhoz, hogy a magyar nemzet nem meri kézbe venni saját sorsát, hanem inkább tovább haldoklik, várva az uniós télapóra.

    mm

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom, hogy az EU parlamentereknél mi a szokás, de a múltban rengeteg párt-funkcionárius kapott zsíros állásokat, cserébe a jövedelmének jelentős részét be kellett csengetnie a párt (fekete) kasszájába. Mondjuk biztosan lehet találni olyan képviselő jelöltet ma is, aki hajlandó 2 milliót befizetni az 5 milliós havi jövedelméből az otthon maradottak megsegítésére...
    Nem szeretnék vádaskodni, de tudjátok: "merészen kell rágalmazni, valami mindig megtapad.."
    Persze nem értek egyet az állandó vádaskodással, és de túl nagy a különbség a magyar valóság és az EU parlamenterek helyzete között. Lehet vajon a szegény embereket képviselni úgy, hogy maga a képviselő dúsgazdag életet él?

    VálaszTörlés
  4. Velorex. Ahhoz képest, amit a magyar pártok kapnak hívatalosan a költségvetésből vagy nem-hívatalosan zsebrevágnak korrupciós bizniszek révén, az EP képviselői jövedelme aprócska pénz. Ezért szerintem ezt a jövedelmet teljes mértékben meg is tartják a képviselők, mint ahogy a magyar parlamentben ücsörgő társaik is. Tudni kell, hogy az EP-nek nincs sem törvényhozó hatalma, sem befolyása a fölötte lévő EU Tanácson (amely mögött az európai központi bankot és az európai multinacionális cégeket irányító bankárkasztok hatalma áll). Az EP csak egy ál-demokrácia kirakata, mint ahogy volt a szovjet politikai bizottság is ("politbüro") és hogy ezt a megtévesztő szerepet hűségesen játszák el saját népük felé az EP képviselők, egyszerűen jól le vannak zsírozva. Nézd pl a Jobbik EP képviselőit is: amióta Brüsszelben vannak, gyakorlatilag csak a 2006-os "gyurcsányos szemkilövetések" és egyéb parasztvakító témákban szólalnak meg, óvatosan elkerülve a nagy témákat, mint pl a magyar államadósság vagy a most készülő magyar alkotmánynak nevezett fideszes miniatűr liszaboni szerződés vagy azt, hogy az uniós támogatások eddig is és tovább is nagy részben a multik zsebébe landolnak Mon, nem is beszélve arról, hogy közben egy politikai fogoly élete legszebb éveit rácsok mögött tölti (Budaházy) és még lehetne sorolni.

    mm

    VálaszTörlés
  5. Amúhy az, amit "uniós támogatásnak" nevezünk, nem más, mint egy töredéke annak, amit az EU, a NATO és a liszaboni szerződés védelmében álló multik kirámolnak a magyar ember zsebéből. Erről pl miért nem értesíti a lakosságot a magát "nemzetinek" nevező Jobbik? Jelenleg az egész magyar politikai elit egy nótát fúj, csak mindegyik más hangmagasságban és ritmusban. A kottát pedig nem Magyarországon írták/írják.

    mm

    VálaszTörlés
  6. Az EU-s rongyrázásnak van hazai gyakorlata is, nem csak a közelmúltból. 90-es évek elején nem kis felháborodást keltett pl. Szekeres Imre a magyar TB terhére az osztrákoknál szépészeti műtétre (már akkor is tar fejére hajhagymácskákat ültettetett), míg legutóbb maga Orbán adott engedélyt, hogy pufajkás Gyulát továbbra is 50 milliós közpénzért a kórházban hagyják vegetálni, holott csak a nyugdíjából (1.750.000 Ft/hó) más bevételeiről nem is szólva, telne otthoni palotában tartására 1-2 egészségügyis alkalmazására a felügyeletére. Ezzel szemben évekig a lakosságtól tarháltatják szegény emberek gyerekeinek életmentő műtétek költségeire a pénzt. Előbb itthon kellene rendet vágni a fejekben és végre kimondani: semmi nem indokolja képviselők, volt ávósok és egyéb hazának ártók havi jövedelmén túli kiemelt anyagi támogatását és luxus összegű költségek vissza nem térítendő megítélését. Pl. többmilliót kereső képviselőnek milyen alapon jár havi 125 ezer forint lakhatási támogatás, csak azért, mert Budapest közighatárán kívül lakik? Ez az összeg 7 szegény család lakbére. "Választókerületi pótlékra" átnevezett havi közel félmilliós költségtérítés pl. 10 minimálbért (nettó) fedezhetne.

    VálaszTörlés
  7. Így van, névtelen, az itthoni fényűzés tükrözi a brüsszelli fényűzést, vagyis lennt mint fennt. Mostanában pl javasolnám minden budapesti hajléktalannak átköltözni a gödöllői kastély parkjába, ahol talán az uniós-magyar uraságok odadobnak nekik némi étel-ital maradékokat a non-sztop uniós lakomázásból (vajon hány luxus örömleányka bérel lakást arrafelé mostanában?). Ami Hornt illeti, feltételezem, hogy komcsi ide vagy komcsi oda, a narancs arisztokrácia számára Horn eftás valóban egy kiváló volt ügynöke annak a birodalomnak, amit narancsék is szolgálnak, vagyis "jár" neki a pazar állami ellátás és talán majd a pazar állami temetkezés is nemzeti lobogóval, díszhuszárokkal meg ilyesmi.

    mm

    VálaszTörlés
  8. Köszi Kata. Ki is tettem a cikket, remélem nem fog haragudni rá a szerzője.

    mm

    VálaszTörlés
  9. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rVasWI2qGJw

    bukovinai.

    Most csak ilyen linkekre futja, mert mondani már sok minden újdonságot nem tudok. Amit küldök linkeket nézegessétek - ha van kedvetek.

    A múltkor a fejér szövetséges Boór(?) nekem tetszett. Karakán egy ember. Ilyeneket képviselőnek választani és elküldeni az országházba...

    VálaszTörlés
  10. Hogy mi jár egy képviselőnek?
    A p@fája, mert ezek csak p@fáznak, tisztelet a kivételnek! Azok beszélnek!
    Elnézést, de ez a példány nagyon undorító.

    VálaszTörlés
  11. Mi 2009-ben meghirdettük az EGY hónapos - havonta váltott - EP képviselői állást, akkor még 1 milláért... Itt a korabeli sajtóviszhang linkgyűjteménye: http://ide-oda.hu/jeloltek.html#ide13

    VálaszTörlés
  12. Kedves 1.szóló, válaszoltam Ivády blogján, ugyanis én írtam ezt a bejegyzést és Ivády blogján én volnék János.

    VálaszTörlés